Amnesia: A Machine for Pigs bevestigd

Afgelopen weekend waren er al aanwijzingen dat er een nieuwe Amnesia aan zat te komen, maar nu is het dan officieel. Amnesia: A Machine for Pigs is aangekondigd door de schrijver van Dear Ester, Dan Pinchbeck, en is project van thechineseroom en Fricitional Games.

Thechineseroom neemt de ontwikkeling op zich en Frictional games zal de game uitgeven. Het spel is geen direct vervolg op Amnesia: The Dark Descent, maar speelt zich wel af in hetzelfde universum. Ditmaal volgen we Oswald Mandus, een succesvol zakenman, die in 1899 terugkeert van een desastreuze expeditie in Mexico. Mandus komt ziek thuis van zijn rampzalige reis en heeft last van dromen over  een "dark machine". Wanneer hij weer bij zijn postieven is blijkt de machine uit zijn droom werkelijkheid te zijn.

Veel verdere informatie is er momenteel niet, maar de studio's hebben als doel het spel voor Halloween klaar te hebben. Website Joystiq gaat in gesprek met Thomas Grip van Frictional Games en Dan Pinchbeck van thechineseroom. We zijn erg benieuwd wat de heren te vertellen hebben over hun nieuwste game.