Trulli kon voor Ferrari racen

Jarno Trulli heeft naar eigen zeggen op een punt in zijn Formule 1-carrière een aanbod van Ferrari gehad om voor het merk te komen racen. De coureur, die vorige week bij Caterham de zak kreeg, heeft dit naar eigen zeggen afgewezen omdat hij toen al bij Toyota vastlag.

Trulli reed tussen 2004 en 2009 voor Toyota. In die tijd is hij benaderd door Ferrari-teambaas Jean Todt. Na het verdwijnen van Toyota uit de sport kwam de Italiaan bij Team Lotus terecht, dat dit jaar racet onder de naam Caterham. "Niemand weet dit, maar op dit punt ben ik wel in de positie om Jean Todt publiekelijk te bedanken. Hij was een van de weinige teambazen van topteams die mij heeft overwogen om te contracteren. Niemand weet dit verder, maar Todt bood me een stoeltje aan bij Ferrari."

"Ik zal niet precies vertellen wanneer dit gebeurde, maar ik reed in ieder geval voor Toyota en deed het op dat moment erg goed. Ik had echter een meerjarig contract getekend met de Japanners en zoiets verbreek ik niet zomaar. In mijn hele carrière heb ik nog geen advocaat nodig gehad."

"Ik wil Jean hierbij niet alleen bedanken voor zijn interesse en het aanbod, maar ook dat ik hem altijd op een vriendelijke en collegiale manier om advies kon vragen. Hij is ook altijd erg eerlijk tegen me geweest. Ik heb dit soort dingen altijd voor me gehouden, maar ik vind dat dit een goed moment is om mensen te bedanken. Ik voelde me hoe dan ook toch eventjes een Ferrari-coureur," zei Trulli die nog niet weet wat hij nu zal gaan doen. Het racen kan hij in ieder geval nog niet vaarwel zeggen.