Nicki Minaj werkt aan film

Nicki Minaj zegt dat haar optreden tijdens de Grammy-uitreiking een vooruitblik was op een film waar ze aan werkt. De rapper kreeg veel kritiek op haar voorstelling, die was geïnspireerd op een duivelsuitdrijving. "Wist je dat sommige mensen toneelstukken en filmscripts schrijven? Dat heb ik ook gedaan."

Na het optreden verschenen op Twitter talloze negatieve berichten, en ook in kranten werd het werd het werk van Minaj rommelig en zelfs gestoord genoemd. De rapper legt de kritiek naast zich neer en belooft zelfs dat er meer aan komt. "Ik snap niet wat het probleem was", aldus de 29-jarige Minaj woensdagavond. "Ik heb de wereld een klein voorproefje gegeven van wat komen gaat."

Minaj, die ook luistert naar de naam van haar alter ego Roman, zegt dat haar film is geïnspireerd door de horrorfilm The Exorcist uit 1973. "Ik heb een optreden gegeven in een set die ook voor de film gebruikt zou kunnen worden."

De rapper bracht zondagavond in Los Angeles haar nummers Roman's Revenge en Roman Holiday ten gehore. Ze werd op de rode loper begeleid door een man die verkleed was als de paus en op het podium ook een rol had.

Minaj was genomineerd voor drie Grammy's maar nam er uiteindelijk geen mee naar huis.


Nicki Minaj werkt aan film (Foto: Novum)