[AC] Mali dompelt Gabon in rouw

Mali is de derde halvefinalist bij de Afrika Cup. In de kwartfinale versloegen de Adelaars gastland Gabon pas na strafschoppen. De Gabonese vedette Pierre-Emerick Aubameyang was daarin de enige die miste: 6-5. Gabon was in de wedstrijd wel op voorsprong gekomen, maar in de slotfase trok Mali de stand gelijk: 1-1. In de verlenging werd vervolgens niet gescoord.

Beide ploegen wilden voetballen, maar het was Gabon dat iets dwingender was en de betere kansen kreeg. Het thuisland kwam na tien minuten in de tweede helft dan ook verdiend op voorsprong via Eric Mouloungui, die van dichtbij raakschoot. Daarna zette Mali steeds nadrukkelijker aan en Gabon liet dat gebeuren.

Zes minuten voor tijd zorgde Cheikh Diabaté voor een langer verblijf van de Malinezen in het toernooi. Na zijn gelijkmaker, die onder de Gabonese doelman Didier Ovono doorging, waren er voor beide ploegen nog kansen, maar de gelijke stand bleef staan.

Ook in de verlenging viel geen winnende treffer, waardoor strafschoppen nodig waren. Na de misser van Aubameyang besliste Seydou Keita de wedstrijd.