Toni: ''Ik weet dat het niveau niet hoog is''

Luca Toni verkaste deze week van Juventus naar het Saudi-Arabische Al Nasr. De aanvaller kijkt uit naar het avontuur, ook al weet hij dat het niveau er aanzienlijk lager ligt.

Toni was bij zijn laatste Europese werkgever, Juventus, in een jaar tijd geheel onsuccesvol. Daarom maakte hij deze week de overstap naar Al Nasr, waar hij wellicht zal schrikken van het niveau. Tot nog toe wil de Italiaan daar niets van weten.

"Trainer Walter Zenga overtuigde mij om hier te komen spelen. Het is een nieuwe uitdaging en ik wil hier iets winnen. Sommige mensen zeggen dat het hier makkelijk zal zijn. Ik weet best dat de competitie van de Verenigde Arabische Emiraten niet op de wereldkaart staat van het voetbal en dat het niveau niet hoog is, maar men liet me weten dat het zwaar is", zegt Toni tijdens zijn presentatie.

Toni staat voor het komende jaar onder contract bij Al Nasr, maar sluit een langer verblijf op voorhand niet uit. "Ik heb een contract voor één jaar kunnen tekenen en daar ben ik tevreden mee. Als ik het hier naar mijn zin heb blijf ik langer en anders keer ik terug. Ik zal hard werken en wedstrijden proberen te winnen."