'Terry verliest aanvoerdersband Engels elftal'

John Terry raakt zijn aanvoerderschap van het Engelse elftal kwijt, zo meldt de BBC. De 31-jarige verdediger van Chelsea kwam in opspraak na mogelijke racistische uitlatingen tegenover Anton Ferdinand. Een rechtzaak die hieruit voortkwam werd verdaagd tot na het EK. Voorzitter David Bernstein zou hebben gesproken met de andere bestuursleden van de FA. Een meerderheid gaf aan dat Terry zijn aanvoerderschap zou moeten opgeven. Bernstein bespreekt de kwestie vrijdag met bondscoach Fabio Capello. De Italiaan heeft altijd aangegeven Terry gewoon te selecteren voor het Engelse elftal zolang niet is aangetoond dat de captain schuldig is.

De FA voelde zich gedwongen op te treden nadat bekend werd dat de 72-voudig international zich pas op 9 juli bij de Londense rechtbank hoeft te melden. Dit is pas na het EK dat in de maand juni wordt afgewerkt. De voetbalbond wil niet dat de affaire rond Terry de voorbereiding op het titeltoernooi verstoort.

Terry zou op 23 oktober in het competitieduel met Queens Park Rangers verdediger Anton Ferdinand racistisch hebben bejegend. De Chelsea-speler kan een maximale boete van 2500 pond krijgen als hij wordt veroordeeld.


'Terry verliest aanvoerdersband Engels elftal' (Foto: Novum)