UEFA denkt weer na over BeNe-liga

De UEFA gaat onderzoeken over de Belgische Jupiler Pro League en de Nederlandse Eredivisie samengevoegd kunnen worden. De zogeheten 'BeNe-liga' is al jaren onderwerp van discussie in de voetbalwereld, maar staat plotseling weer op de agenda van de Europese voetbalbond.

"Wij staan daar niet meer negatief tegenover. Er komt zelfs een werkgroep om de impact te onderzoeken. Als we niets doen, kan het profvoetbal in de volgende tien jaar in 40 van de 53 Europese landen verdwijnen", laat de UEFA weten aan Het Nieuwsblad.

In de competitie zouden acht Belgische en tien Nederlandse clubs moeten zitten. In België is men enthousiast over het idee. "Dit is de economische weg die we moeten inslaan", zegt Roland Duchatelet, voorzitter van Standard Luik. "Als voor de vuist weg Anderlecht, Club en Standard samen met PSV, Feyenoord en Ajax in één BeNe-liga spelen, krijgt je een rijkdom aan traditie. Dan groei je naar een competitie op het niveau van Frankrijk of Spanje, en kom je zelfs in de buurt bij een land als Duitsland."