Pollock: "Motor PURE in juli op testbank"

Volgens Craig Pollock ligt PURE voor op schema bij het bouwen van een Formule 1-motor. Propulsion Universelle et Recuperation d'Energie zou de 1,6 liter V6 turbomotor in juli van dit jaar voor het eerst op de testbank kunnen leggen. In 2014 zal er mee geracet gaan worden.

Pollock weet in Speedweek te melden dat de ontwerkfase van de krachtbron er op zit en dat de constructie van de motor kan beginnen. "We liggen ongeveer zes maanden voor op ons eigen programma," zei hij. Alles zal onder toeziend oog van Gilles Simon zijn die in het verleden voor Ferrari en de FIA werkte. "En vergeet niet dat Gilles ook het Kinetic Energy Recovery System van Ferrari heeft ontworpen en dat dit het beste systeem in de sport is," zei Pollock die bevestigde dat ook PURE KERS zal gaan leveren.

Pollock weet nog niet wat de toekomst van zijn merk in de Formule 1 zal zijn, maar wel dat Cosworth af zal gaan haken. "Ik ben er van overtuigd dat er in 2014 vier motorleveranciers zullen zijn: Renault, Mercedes, Ferrari en PURE."