[Premier League] City overtuigend langs Liverpool

Manchester City is voor minimaal een dag weer alleen koploper in de Premier League. De ploeg van trainer Roberto Mancini won in eigen huis met 3-0 van Liverpool, door doelpunten van Sergio Agüero, Yaya Toure en James Milner. City heeft nu drie punten voorsprong op stadsgenoot United, dat woensdagavond bij winst op Newcastle United langszij kan komen. Liverpool blijft zesde.

Liverpool kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar de thuisploeg opende de score. City-doelman Joe Hart keerde een vrije kans voor Stewart Downing, terwijl zijn collega van Liverpool Pepe Reina zich ernstig verkeek op een afstandsschot van Agüero. Halverwege de eerste helft was City dicht bij de 2-0, maar een van richting veranderd schot van Edin Dzeko hobbelde net naast.

Een kwartier voor rust maakte Reina iets van zijn blunder bij de 1-0 goed. De Spaanse goalie redde voortreffelijk op een kopbal van Vincent Kompany uit een hoekschop. Bij de daaropvolgende corner moest Reina alsnog vissen. Yaya Toure kopte de bal vanaf de andere kant snoeihard binnen.

Vlak voor rust had Kuijt de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar de Katwijker zag zijn schot geblokt worden door Kompany. Twintig minuten voor tijd, toen Kuijt al was vervangen, kreeg Liverpool even hoop nadat Gareth Barry met tweemaal geel van het veld werd gestuurd. Nauwelijks een minuut later ging Liverpool-verdediger Martin Skrtel echter in de fout en voltrok Milner het vonnis vanaf de strafschopstip.

Tottenham Hotspur bleef in het spoor van koploper City door een moeizame 1-0 zege op West Bromwich Albion. Jermain Defoe kroonde zich halverwege de tweede helft tot matchwinner. De Spurs, waar Van der Vaart de hele wedstrijd meespeelde, hebben nu zes punten minder dan City en bovendien nog een duel tegoed.

Sunderland deed onderin goede zaken door een 4-1 uitzege op Wigan Athletic. Craig Gardner, James McClean, Stéphane Sessègnon en David Vaughan scoorden voor Sunderland, terwijl Hugo Rodallega bij 0-2 iets terugdeed voor Wigan.