[Premier League] Fulham klopt Arsenal in slotfase

Fulham heeft verrassend met 2-1 gewonnen van Arsenal in de Premier League. Bobby Zamora scoorde in de blessuretijd de winnende treffer, nadat Steve Sidwell zes minuten voor tijd de thuisclub langszij had gebracht. Arsenal had in de eerste helft via Laurent Koscielny de score geopend. Johan Djourou kreeg in de 78e minuut de rode kaart waarna Arsenal met tien man verder moest.

De toeschouwers op Craven Cottage zagen hoe hun favoriete club na een aardige openingsfase volledig onder de voet werd gelopen door Arsenal. De Gunners deden hun bijnaam echter geen eer aan en schoten niet met scherp uit de vele kansen. Alleen Koscielny kopte raak uit een van richting veranderde voorzet van Aaron Ramsey, zodat de ruststand 1-0 was.

In de tweede helft kwam Fulham op vechtlust terug in de wedstrijd. De ploeg van trainer Martin Jol creëerde nog geen grote kansen, maar kreeg wel vat op de wedstrijd en kwam steeds nadrukkelijker op de helft van Arsenal te spelen. Het slechte spel van de Gunners bereikte een dieptepunt toen Djourou eraf werd gestuurd voor een overtreding op Zamora.

Met tien man kwam Arsenal nauwelijks meer aan aanvallen toe. De gelijkmaker kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Sidwell kon binnenkoppen nadat Philippe Senderos eerst met zijn hoofd een bal verlengde. Arsenal-doelman Wojciech Szczesny zag er al de hele wedstrijd niet goed uit bij hoge ballen en op de inzet van Sidwell had hij geen antwoord.

Met de gelijkstand op het scorebord rook Fulham kansen op meer. De mogelijkheden die de thuisploeg kreeg, werden echter slecht uitgespeeld. In de derde van drie minuten blessuretijd viel de winnende Fulham-goal alsnog. Op aangeven van Stephen Kelly kroonde Zamora zich tot matchwinnaar.

Arsenal verliest onnodig bij Fulham (Foto: Novum)