Meryl Streep krijgt Gouden Erebeer in Berlijn

Meryl Streep wordt in Berlijn onderscheiden met een Gouden Erebeer voor haar oeuvre. De Amerikaanse actrice krijgt de prijs tijdens het filmfestival in de Duitse hoofdstad. Dat maakt de organisatie maandag bekend.

"We verheugen ons een wereldster en zo'n uitzonderlijke kunstenares als Meryl Streep met een Gouden Beer te mogen eren", laat Berlinale-directeur Dieter Kosslick in een verklaring weten. "De actrice speelt met het grootste gemak zowel dramatische als komische rollen."

De 62-jarige Streep was al eerder te gast op het filmfestival van Berlijn. In 1999 won ze een Berlinale Camera, een prijs voor bijzondere filmmakers, en in 2003 een Zilveren Beer, samen met haar medespeelsters Nicole Kidman en Julianne Moore voor het drama The Hours. Eerdere filmmakers die een Gouden Erebeer kregen zijn de acteurs Ian McKellen en Claudia Cardinale en regisseur en scenarist Robert Altman.

Streep ontvangt de Gouden Erebeer op 14 februari na een vertoning van haar laatste film The Iron Lady. Daarin speelt ze de Engelse oud-premier Margaret Thatcher. Het drama draait vanaf 12 januari in de Nederlandse bioscopen.

De Berlinale wordt dit jaar van 9 tot en met 19 februari in Berlijn gehouden.