OM onderzoekt achterlaten gehandicapte in busje

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar een 57-jarige taxichauffeur die een 36-jarige gehandicapte man uit Sliedrecht ongeveer een etmaal in een busje had laten zitten. De chauffeur uit Hardinxveld-Giessendam was de man vergeten.

De taxichauffeur wordt verdacht van het verlaten van een hulpbehoevende. Dat een strafrechtelijk onderzoek is gestart betekent volgens een woordvoerder van het OM in Dordrecht niet automatisch dat de 57-jarige man wordt vervolgd. Hij is vanwege de zaak niet opgepakt.

Het incident vond medio deze maand plaats. Het was de bedoeling dat de verstandelijk en lichamelijk gehandicapte man zou worden teruggebracht naar de instelling waar hij woont. Toen hij daar om 22.00 uur nog niet was, werd hij als vermist opgegeven.

Een grote zoekactie werd op touw gezet. De 36-jarige man werd pas de volgende dag om 14.00 uur gevonden. Hij was onderkoeld, maar aanspreekbaar. De politie meldde eerder dat de taxichauffeur vermoedelijk in de veronderstelling was dat de man was uitgestapt.