Kubica zoekt andere arts in revalidatieproces

Robert Kubica heeft in zijn revalidatieproces arts Riccardo Ceccarelli aan de kant geschoven. De Poolse coureur en de arts verschilden van mening over het te volgen traject in de revalidatie, waardoor Kubica nu opzoek gaat naar een andere medicus die hem bij kan staan.

Kubica raakte in februari dit jaar zwaar gewond bij een rallyongeval. Hij had meerdere breuken en wonden aan de rechterzijde van zijn lichaam die na vele operaties en lang revalideren genezen zijn. De Pool is echter nog niet zo ver dat hij al weer in een raceauto plaats kan nemen.

"Robert en ik hebben verschillende ideeën wat betreft de volgende stappen in het revalidatieproces. Hij heeft daarop besloten een andere dokter te raadplegen," zei Ceccarelli tegen La Gazetta dello Sport. De arts is er van overtuigd dat Kubica wel weer in een Formule 1-bolide zal kunnen rijden. "Ik heb daar geen twijfels over. Het zal alleen wel tijd kosten."

Zo lang kan zijn team Lotus Renault GP in ieder geval niet wachten. Die renstal heeft voor 2012 daarom al Kimi Räikkönen en Romain Grosjean vastgelegd.