Toekomst Kubica bij Lotus onzeker

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker te worden dat Robert Kubica zijn Formule 1-terugkeer bij Lotus Renault GP zal gaan beleven. De Pool revalideert momenteel van de rallycrash die hij in februari meemaakte. In dat proces is de relatie tussen het F1-team en het management van de Pool steeds verder vertroebeld geraakt.

Het leek er lange tijd op dat Kubica eind dit jaar weer in een Formule 1-auto plaats zou nemen, maar enkele tegenslagen zorgden er voor dat de Pool nogmaals onder het mes moest. In deze periode kwamen enkele tegenstrijdige berichten naar buiten waarbij Lotus Renault GP zei dat Kubica niet fit voor de start van het seizoen 2012 zou zijn, terwijl het management van de Pool aangaf dat dit wel het geval zou zijn.

Lotus, zoals het team volgend jaar in afgekorte vorm genoemd wordt, heeft ondertussen Kimi Räikkönen en Romain Grosjean vastgelegd als coureurs. "We hebben op Robert gewacht om zijn plannen te horen," zei teambaas Eric Boullier. "Als wij hem weer de Formule 1 in kunnen helpen dan zullen we dat doen, maar wij hebben onze coureurs al vastgelegd en zullen hen laten racen."

Boullier geeft hierbij aan dat Lotus Renault GP alleen haar faciliteiten aan Kubica beschikbaar stelt als de Pool zich voor langere tijd aan het team wil verbinden. Doet hij dit niet dan lijkt het er op dat de simulator en de oude Formule 1-auto's van het team niet meer voor hem beschikbaar zijn.

Mocht Kubica inderdaad niet meer bij Lotus terechtkunnen dan lijkt de Formule 1 nog geen gesloten boek voor hem te zijn. In het geruchtencircuit wordt hij namelijk ook gelinkt aan Red Bull Racing en Ferrari.