Kuipers meldt zich af voor NK sprint

Simon Kuipers doet deze week in Thialf niet mee aan het Nederlands kampioenschap sprint. De 29-jarige schaatser heeft zich afgemeld omdat hij niet op tijd in vorm is. Kuipers laat daarmee de kans liggen om kwalificatie voor het WK sprint en de komende wereldbekerwedstrijden af te dwingen.

Kuipers had deze week willen pieken, maar beseft dat het daar niet van gaat komen. "Ik heb momenteel geen topsprint in mijn lijf", concludeert de schaatser van TVM. "Ik heb de afgelopen weken vaak dingen in mijn eentje moeten doen en dat komt de prestatie niet ten goede. Ik vind het heel erg jammer dat ik niet in staat ben om optimaal te presteren. Op dit moment is het voor mij het beste om even afstand van het schaatsen te nemen. In alle rust wil ik mij beraden op mijn sportieve toekomst."

In 2009 boekte Kuipers zijn grootste succes als sprinter met een derde plaats op het WK. Vorig seizoen pakte hij de nationale titel op de 1,000 en 1.500 meter. Daarna zakte zijn vormpeil weg, waardoor hij in de aanloop naar dit seizoen voor een andere trainingsopbouw koos. Deze pakt echter niet goed uit, waardoor het seizoen er voor de TVM-rijder nu al vrijwel op zit.