Meer informatie over hack bij Square Enix

[Update 19:34] Square Enix weet nog steeds niet zeker of hackers toegang hebben gekregen tot de accounts van 1,8 miljoen gebruikers. Wel kunnen ze melden dat niemand uit Europa hierbij zat want die gegevens staan op andere servers. Van de 1,8 miljoen komt zo'n één miljoen uit Japan en 800.000 uit Amerika.

[Origineel bericht]
Het stilleggen van de Square Enix-ledensite omdat deze gehackt zou kunnen zijn zou tot zo'n 1,8 miljoen accounts kunnen treffen meldt NHK, de Japanse publieke tv-zender.

NHK geeft aan dat de ledensite van Square Enix globaal 2,1 miljoen gebruikers heeft. Square Enix ontdekte dat er verdachte toegang verkregen was tijdens een controle van de servers op 13 december. Het bedrijf geeft aan dat er mogelijk 1,8 miljoen accounts bij betrokken zijn.

De gehackte servers bewaren namen, e-mailadressen en telefoonnummers. Creditcardgegevens worden niet op de servers bewaard, zoals in het officiële persbericht gisteren al stond. Square Enix geeft aan dat er nog geen misbruik van persoonlijke gegevens is gemeld. Het bedrijf heeft gisteren een rapport ingediend bij het Japanse ministerie van Interne Zaken en Communicatie.

hacked