Painter wint Player Championship Finals

Kevin Painter is de verrassende winnaar geworden van de Player Championship Finals 2011. Waar favorieten als Phil Taylor en Gary Anderson al vroeg sneuvelden, wist Mark Webster de eindstrijd te bereiken. Hij was echter niet opgewassen tegen Painter; 13-9. Hij strijkt met de eindzege een bedrag van ruim 70.000 euro op.

Tot aan de achtste leg ging het compleet gelijk op tussen beide darters. Zowel Webster als Painter behielden tot en met 4-4 telkens hun eigen leg. Het was Painter die in de negende leg voor het eerst wist te breaken deze partij. Vervolgens behield The Artist zijn eigen leg en daardoor ging Painter met een voorsprong van 4-6 de tweede pauze in.

In de dertiende leg kreeg Painter een goede mogelijkheid om opnieuw te breaken, maar hij verzuimde de 90-finish af te maken. Webster profiteerde en behield zijn eigen leg; 6-7. Painter gooide vervolgens een knappe 11-darter en kwam daarmee op 6-8. Webby kon niks anders doen dan volgen en wachten op een inzinking van Painter, die hoge scores bleef gooien.


Kevin Painter wint Player Championship Finals 2011 - (Foto: Pro Shots)

Painter, onder meer verantwoordelijk voor de uitschakeling van Gary Anderson en Mervyn King, wist in de vijftiende leg opnieuw een break te forceren. Hij gooide in de leg, die Webster begon, een 110-finish knap uit en ging daardoor de derde pauze in met een comfortabele 6-9 voorsprong. Na de pauze ging Painter door met zijn eigen legs te behouden en kon Webster slechts blijven hopen op een kansje.

In de negentiende leg kreeg Painter weer een kans om te breaken en deze wist hij via dubbel-12 opnieuw te pakken. Daarmee kwam The Artist op 12-7 en had hierdoor slechts één leg nodig om zijn eerste tv-toernooi uit zijn loopbaan te winnen. Webster wist in de twintigste leg echter Painter, die wat last kreeg van de zenuwen, voor het eerst terug te breaken. Webby won vervolgens ook de 21e leg en kwam daardoor terug tot 12-9. In de 22e leg besliste Painter de wedstrijd alsnog via zijn favoriete dubbel-16.