Nog even geen YouTube op Xbox 360

Het videokanaal YouTube is niet meteen beschikbaar op de Xbox 360 wanneer dinsdag de nieuwe update van het besturingssysteem wordt gelanceerd. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt. Het videokanaal wordt pas later deze maand, samen met andere videodiensten, in het menu van de spelcomputer opgenomen.

Ook enkele andere videodiensten worden pas na dinsdag geïntroduceerd. In Nederland zijn, naast YouTube, de internetvideo's van Dailymotion en muziekvideo's van MuzuTV in de loop van de maand beschikbaar. Begin 2012 komt het honkbalkanaal MLBtv daar nog bij. Amerikaanse gamers krijgen in de loop van de maand toegang tot nog meer kanalen, waaronder het sportkanaal ESPN en de filmkanalen Netflix en Hulu Plus.

Met de introductie van verschillende videodiensten wil Microsoft de Xbox 360 als volwaardig multimedia-apparaat in de markt zetten. Op dit moment kunnen gamers al films huren via het videokanaal Zune.

De update moet het menu van de spelcomputer hetzelfde uiterlijk geven als dat van Windows 7-smartphones en het nog te verschijnen Windows 8 voor pc's. Waar menu's voorheen bestonden uit tabbladen wordt nu voor het eerst gebruikgemaakt van interactieve tegels.


Nog even geen Youtube op Xbox 360 (Foto: Novum)