Ferrari wil Massa ook in 2012 laten racen

Het Formule 1-team Ferrari wil ook volgend seizoen met Fernando Alonso en Felipe Massa aan de start gaan verschijnen. De naam van Massa is opmerkelijk omdat er de laatste periode veel geruchten gaan dat de Braziliaan vervangen zal gaan worden door Nico Rosberg, maar Ferrari-teambaas Stefano Domenicali ontkent dit.

"Er doen geruchten de ronde dat Felipe vervangen zal worden, maar het is honderd procent zeker dat Felipe ook in 2012 voor ons rijdt. We hebben erg veel vertrouwen in hem. Ik weet zeker dat Felipe zich volgend jaar wil revancheren voor dit jaar. Hij weet ook dat het volgende seizoen een belangrijke voor hem wordt. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat Felipe in 2012 laat zien wat hij waard is," zei Domenicali.

Massa heeft bij Ferrari een contract dat eind 2012 afloopt. De Braziliaan was in 2008 vice-wereldkampioen, maar heeft sinds die tijd geen race meer gewonnen. Een ongeval tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije in 2009 zorgde er voor dat hij een tijd uit de roulatie was. Sinds die periode lijkt Massa zijn eerdere prestatieniveau niet meer te kunnen halen.