FOK! Filmtip van de dag: Star Wars: Ep. 3 + 4

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag zijn dat... Star Wars Episode 3 - Revenge of the Sith + Episode 4 - A New Hope

Star Wars Revenge of the Sith 
Om 20.30 uur begint Star Wars Episode 3 - Revenge of the Sith. De oorlog met de klonen is nog steeds gaande en Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi bestrijden de duivelse graaf Dooku (Christopher Lee). In hun strijd tegen het kwaad moet Anakin een keuze maken tussen Padmë en Obi-Wan Kenobi. En dan is er nog de mysterieuze Sith Lord Darth Sidious.

Star Wars A New Hope
Om 23.15 uur gaan we dan 28 jaar terug in de tijd met Star Wars Episode 4 - A New Hope. Het verhaal begint op de Death Star, een reusachtig ruimtestation dat complete planeten kan vernietigen. Prinses Leia Organa probeert het verzet te helpen maar wordt gevangen genomen door de troepen van de keizer. Haar trouwe robots R2-D2 en C-3PO weten te ontsnappen met de plannen en maken kennis met de jonge Luke Skywalker. Samen met de smokkelaar Han Solo en Obi-Wan Kenobi moeten ze de plannen bij het verzet zien te krijgen teneinde het universum te redden.

Vanavond is eigenlijk een beetje vreemde situatie wat betreft de volgorde van de films. Eerst krijgen we namelijk de laatste Star Wars-film die tot nu toe werd gemaakt in 2005 en we vervolgen daarna met de film waarmee het allemaal is begonnen in 1977.