Chandhok mist eerste GP van India

Karun Chandhok zal niet in actie komen in de race bij de Grand Prix van India. Team Lotus, dat de Indiër onder contract heeft staan, geeft met het oog op het constructeurskampioenschap de voorkeur aan de vaste rijders Jarno Trulli en Heikki Kovalainen. Chandhok zal vrijdag wel de eerste vrije training rijden.

"Het is absoluut cruciaal voor onze verdere groei dat we de tiende plaats veilig stellen en hoewel Karun elke keer vorderingen maakt als hij in de auto zit vonden wij het te veel gevraagd voor hem om in India om te gaan met alle druk van een thuisrace en tegelijkertijd op het niveau van onze vaste racecoureurs te presteren. Daarom hebben we de pragmatische beslissing genomen om te vertrouwen in de ervaring en snelheid van Jarno Trulli en Heikki Kovalainen," zei teameigenaar Tony Fernandes.

De Indiase fans zullen wel een landgenoot in de race in actie kunnen gaan zien, want Narain Karthikeyan zal bij HRT eenmalig weer achter het stuur gaan kruipen. Dit gaat ten koste van Vitantonio Liuzzi die dit keer vanaf de zijlijn toe moet kijken.