'CDA'ers moeten stoppen met klagen over PVV'

CDA-prominenten moeten stoppen met klagen over de samenwerking van hun partij met de PVV. Dat zegt fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zaterdag in een interview in De Telegraaf. Hij roept critici op zich neer te leggen bij de wens van de meerderheid binnen de partij die wel met de partij van Wilders wil werken.

Deze week uitte oud-minister Cees Veerman nog kritiek op de gedoogcoalitie met de PVV. Eerder had onder andere ook Herman Wijffels commentaar op de partij.

Van Haersma Buma wijst erop dat door de openlijke kritiek van kopstukken van de partij een beeld ontstaat dat er verdeeldheid is binnen het CDA. Dat werkt volgens de fractievoorzitter door in de peilingen.

In de krant zegt Van Haersma Buma bovendien dat hij geen zin heeft voortdurend de discussie aan te gaan. "Sommigen blijven heel lang zeggen dat ze het er niet mee eens zijn, terwijl het toch ook mensen zijn die weten dat als een partij democratisch in meerderheid een keuze maakt, dat die partij in die keuze verdergaat."


'CDA'ers moeten stoppen met klagen over PVV' (Foto: Novum)