Lenny Kravitz rockt het dak van Ahoy

Lenny Kravitz zong ooit Rock and Roll is Dead, maar maandagavond in de Rotterdamse Ahoy bewees hij het tegendeel. De 47-jarige Amerikaan maakte duidelijk dat rock and roll zeker nog leeft.

Vanaf de start blijkt dat Kravitz een rasentertainer is. Tegenwoordig zonder dreadlocks, maar met een korte kop en zonnebril op bespeelt hij het publiek, terwijl Come on Get It en Always on the Run uit de speakers galmen, een mooie mix van oud en nieuw werk.

De rocker praat veel met het publiek en laat meerdere malen duidelijk merken dat hij zich thuis voelt in Nederland. Al in 1981 bezocht hij Amsterdam, waarna de stad altijd een inspiratiebron voor hem is geweest.

Dat werd nog eens benadrukt toen het tijd was voor Let Love Rule. Het nummer werd destijds in de Verenigde Staten niet geweldig ontvangen, maar tijdens een optreden in Paradiso bleek dat in Nederland anders. "Toen ik het podium verliet bleef het publiek het lied doorzingen, dat was zo mooi", blikte Kravitz terug. Hij bedankte Nederland daar maandagavond voor met een 25 minuten lange uitvoering van het nummer.