Lijfarts Michael Jackson trekt verklaring in

De advocaten van dokter Conrad Murray hebben woensdag de verklaring ingetrokken dat Michael Jackson zelf een fatale dosis propofol heeft genomen. Jacksons lijfarts wordt in de rechtszaak verdacht van dood door schuld.

Aanvankelijk beweerde Murray dat Jackson zelf propofol heeft ingenomen terwijl de arts even naar het toilet was. Nu trekt hij zijn verklaring in en de advocaat zegt dat uit onderzoek blijkt dat het effect van het inslikken van propofol minimaal is.

Lijkschouwer Christopher Rogers verklaarde dinsdag tijdens de zaak dat het onwaarschijnlijk is dat de King of Pop, die in 2009 overleed, zelf propofol heeft genomen. Hij vindt het waarschijnlijker dat Murray de overdosis verstrekte aan de zanger, nadat hij verkeerd had ingeschat welke dosis van het medicijn genoeg zou zijn om Jackson te behandelen voor zijn slapeloosheid.

Conrad Murray staat momenteel terecht in de rechtbank van Los Angeles. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij een celstraf van maximaal vier jaar krijgen. Hij verliest dan ook zijn bevoegdheid als arts.