Toivonen: "Steeds meer onder de indruk van dit Oranje"

PSV-speler Ola Toivonen vindt dat Zweden tegen het Nederlands elftal moet laten zien dat zijn ploeg net iets hongeriger is voor een overwinning dan Oranje.

Zweden probeert vanavond in eigen land een ticket voor het EK 2012 in de wacht te slepen. Nederland heeft zich al geplaatst. "Nederland speelt om de poulefase met een 100 procent score te beëindigen. Wij spelen om een EK-ticket. We moeten uitstralen dat wij nét iets hongeriger zijn", zegt Toivonen in het Algemeen Dagblad.

De speler van PSV zegt steeds meer onder de indruk te zijn van het Nederlands elftal. "'Ik ben meer en meer onder de indruk van dit Nederlands team. We zullen ze nu de bal laten en ze pas proberen te stoppen als ze in de zone tussen ons middenveld en onze verdediging komen."

Dat hij tegen enkele clubgenoten speelt, maakt volgens hem niets uit. "Ik denk niet dat ik ze kan beïnvloeden om het iets rustiger aan te doen. De enige met wie ik rechtstreeks contact heb rond deze wedstrijd is Jeremain Lens. We hebben over en weer sms'jes uitgewisseld. Nee, we zullen het op eigen kracht moeten doen."

Zlatan Ibrahimovic ontbreekt bij de Zweedse ploeg wegens een schorsing. "Met Ibrahimovic hebben we meer voetballend vermogen in de ploeg", reageert Toivonen. "Zlatan laat zich graag terugzakken om de bal op het middenveld te halen. Johan Elmander of anders Tobias Hysen zijn spitsen die liever de diepte zoeken. Misschien kan dat Nederland voor onverwachte situaties stellen."