Mallya: "Force India niet te koop"

Deze week doken er geruchten op dat de Indiase miljardair Vijay Mallya zijn Formule 1-team Force India te koop had gezet, maar de teameigenaar ontkent in een persverklaring.

De geruchten rond de mogelijke verkoop van Force India zijn gebaseerd op berichten over de Indiase vliegmaatschappij Kingfisher. Daar zou het niet goed mee gaan, waardoor Mallya zijn Formule 1-activiteiten van de hand moet doen. Hiervoor zou hij in onderhandeling zijn met het Indiase zakenimperium Sahara India Parawir dat geleid wordt door sportliefhebber Subrata Roy.

Mallya heeft laten weten dat er van deze verhalen niets klopt. "Ik ben geschokt door de berichten in de media dat ik van plan zou zijn om het Force India Formule 1-team te verkopen. Dit is complete nonsens en nergens op gebaseerd. Ik ben er trots op dat ik een team uit India op de Formule 1-grid heb weten te krijgen en ik heb hard gewerkt om de prestaties van het team te verbeteren. Nu India eindelijk deel uit maakt van de Formule 1-kalender is mijn toewijding alleen maar groter geworden. Ik ga dan ook gewoon verder als teambaas en ik heb geen plannen om er mee op te houden."