Star Wars-box massaal verkocht ondanks boycotoproep

De onlangs op dvd en blu-ray verschenen verzamelbox Star Wars: The Complete Saga heeft wereldwijd al 82 miljoen dollar opgebracht. Op blu-ray is het de bestverkopende titel tot nu toe. Hiermee krijgen de fans die eerder opriepen de films te boycotten niet hun zin. In de films zitten enkele gewijzigde scènes, waar de puristen van walgden.

"Het enthousiasme van onze fans voor Star Wars heeft ons eens te meer verbaasd", schrijft Kayleen Walters, hoofd marketing van producent Lucasfilm, in een verklaring. "Ons doel was om een topproduct af te leveren waar ze met hun vrienden en familie van konden genieten, en wij vinden het fantastisch dat ze dat nu doen."

In de nieuwe versies van de films zijn Ewoks te zien die met hun ogen knipperen en schreeuwt Darth Vader tijdens de sterfscène van Emperor Palpatine. Ook is de schietscène in de Mos Eisley Cantina zo gewijzigd dat Greedo nu als eerste op Han Solo schiet. In de oudere edities schoot de held Solo eerst, wat later moreel verwerpelijk werd bevonden.

De verzamelbox bevat de zes Star Wars-films op negen schijfjes en is ook in Nederland verkrijgbaar.