[WK] Bettini: "Cavendish grote favoriet"

Voor de bondscoach van de Italiaanse wielerploeg, Paolo Bettini, is de Brit Mark Cavendish komende zondag de grote favoriet. De sprinter kan profiteren acht renners die voor hem kunnen gaan knechten op het vrijwel vlakke parcours nabij de Deense hoofdstad Kopenhagen.

"Vorig jaar konden ze maar drie renners opstellen. Door de goede klassering van Groot-Brittannië in de World Tour, heeft Cavendish nu acht man tot zijn beschikking," zei Bettini tegen Cyclingnews. De Italiaan ziet ook Philippe Gilbert, Thor Hushovd en Tyler Farrar tot de favorieten behoren. "En het Australische team is in de breedte heel sterk. Wij zullen ook een rol spelen," zei de coach die met Daniele Bennati, Giovanni Visconti en Daniel Oss niet op één paard wedt.

"Het is een voordeel dat de druk na jaren eens niet bij ons ligt. Bij andere teams rijden sprinters die onze spurters dit jaar al vaak hebben verslagen," zei de Krekel die denkt dat het wel eens een snelle koers kan gaan worden. "Dat zal zeker leiden tot stress, ook omdat er door de smalle wegen weinig manoeuvreerruimte is."