Barrichello wil toch bij Williams blijven

Formule 1-coureur Rubens Barrichello wil na dit seizoen toch bij het team van Williams blijven. De Braziliaan dacht eerder dit jaar openlijk over een vertrek bij de Britse renstal, vanwege de aanhoudende problemen op het technische vlak, maar vindt nu dat het voor het team beter is dat er een ervaren rijder blijft.

"Het is verkeerd om met twee kids het seizoen in te gaan. Ik zit in de wachtkamer. Wel spelen er ook andere dingen, ik houd meerdere ballen in de lucht. Ik vind dat Williams vast moet houden aan de bezetting van dit jaar: een ervaren, gemotiveerde rijder gecombineerd met een jonge hond," zei Barrichello tegen Autosport.

Dit seizoen is de Braziliaan gekoppeld aan de Venezolaan Pastor Maldonado die via sponsor PDVSA veel geld in het laatje brengt. Daarom lijkt Maldonado ook in 2012 verzekerd te zijn van een contract. Voor het tweede stoeltje doen onder meer de namen van Giedo van der Garde, Adrian Sutil, Nico Hülkenberg en Bruno Senna de ronde.

Barrichello werpt zichzelf ook weer op als troef. "Ik rijd niet twintig jaar in de Formule 1 voor de lol. Dat ik mijn teammaat regelmatig versla, bewijst dat ik nog niet ben afgeschreven. Ik wil nog steeds in een zo snel mogelijke auto rijden, dus moet ik wel in de Formule 1 blijven," zei de Braziliaan die nu in het kampioenschap zeventiende staat met vier punten. Maldonado staat één plek lager en heeft met zijn tiende plek op Spa-Francorchamps één punt verzameld.