Weer dode door grizzly in Yellowstone

Parkwachters in het Amerikaanse nationaal park Yellowstone proberen een grizzlybeer te vangen die vorige week een kampeerder heeft aangevallen en gedood. Het is al de tweede dodelijke aanval door een beer deze zomer in Yellowstone.

Het stoffelijk overschot van de 59-jarige John Wallace werd vrijdag gevonden, niet ver van een gebied waar veel beren voorkomen. "Wij denken dat wij bezoekers behoorlijk voorlichten over een veilig verblijf, maar helaas heeft dat in dit geval niet geholpen", zei parkopziener Dan Wenk.

Rangers hebben vallen uitgezet om de beer te vangen. Als het dier gevangen wordt, zal het worden afgemaakt, omdat niet zonneklaar is dat het zich alleen maar verdedigde. Dat was bijvoorbeeld wel het geval met de berin die in juli een man uit Californië doodde om haar kroost te beschermen.

Yellowstone Park trekt jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers. Ondanks de twee dodelijke aanvallen van dit jaar blijven gevaarlijke ontmoetingen tussen grizzlyberen en mensen volgens Wenk een zeldzaamheid. De aanval in juli was de eerste met dodelijke afloop in het park sinds 1986.


Weer dode door grizzly in Yellowstone (Foto: Novum)