Motorrijders geweerd uit Tilburg

De politie heeft zondag tientallen motorrijders tegengehouden die Tilburg wilden binnenrijden. Daar zou de Harleydag plaatsvinden, maar burgemeester Peter Noordanus besloot zaterdag om het evenement af te gelasten uit vrees voor ongeregeldheden tussen rivaliserende motorclubs.

Zo'n zeventig agenten hielden zich zondag bezig met het tegenhouden van motorrijders die toch de stad wilden bezoeken. De hele stad Tilburg was als veiligheidsrisicogebied aangewezen, waardoor de politie extra bevoegdheden had. Groepen motorrijders werden tegengehouden en gesommeerd om rechtsomkeert te maken. Dat verliep zonder incidenten, meldt de gemeente.

De gemeente liet zaterdag weten dat er 'informatie was binnengekomen die er op wijst dat het familiekarakter van het evenement in gevaar komt'. Vorige week werd ook al een Harleydag in Breda afgeblazen. Toen werd er gevreesd voor ongeregeldheden tussen de twee rivaliserende motorclubs Hells Angels en Satudarah. Toch kwamen enkele honderden motorliefhebbers alsnog naar de stad. Dat leidde toen niet tot problemen.