Jans: "Zomer kan meteen meespelen"

Ron Jans hoopt dat sc Heerenveen zich komend weekeinde tegen FC Twente kan revancheren voor de 5-1 nederlaag die het de vorige speelronde bij Ajax leed.

Na de uitwedstrijd tegen Ajax moet Heerenveen het opnieuw tegen een zware tegenstander opnemen. "Tegen dit soort clubs hoef je als trainer de spelers natuurlijk niet te prikkelen", zegt Jans op de clubwebsite. Hij ziet overeenkomsten tussen zijn speelwijze en die van FC Twente-trainer Co Adriaanse. "Hij wil met zijn ploegen altijd aanvallend voetbal spelen, en dat willen wij ook."

Jans heeft al in gedachten hoe hij Twente moet aanpakken. "Luciano Narsingh en Oussama Assaidi kunnen profiteren van eventuele ruimtes die er achter de verdediging komen te liggen", legt hij uit. Hij denkt niet dat de wedstrijd opnieuw in een 6-2 overwinning zal eindigen, zoals vorig seizoen het geval was.

"Ik verwacht niet dat die uitslag opnieuw behaald wordt, maar we kunnen zeker wat laten zien voor eigen publiek." Ramon Zomer voegde zich bij de selectie. De verdediger kwam over van N.E.C. Nijmegen. "Ramon is fit en speelt wekelijks op dit niveau. Daarom vinden we dat hij meteen kan meespelen", verklaart Jans.