Capelle niet blij met transfer Graafland

Zaterdagtopklasser Capelle is ontstemd over de transfer van doelman Ronald Graafland naar Feyenoord. De keeper maakte de hele voorbereiding mee bij Capelle. Graafland zadelt de club op met een probleem, nu hij één dag voor de competitiestart is vertrokken.

Capelle-voorzitter Kees Kisjes misgunt Graafland de transfer niet, maar is teleurgesteld over de handelwijze van de 32-jarige goalie. Die had namelijk aangegeven niet meer voor een profclub te willen spelen. Voor Capelle voorwaarde om hem aan te trekken. "Mijn teleurstelling zit 'm op het menselijke vlak. Met Graafland hebben we een aantal maanden geleden expliciet gesproken over dit geval. Hij was toen heel duidelijk door te zeggen dat zijn profcarrière er op zat, zelfs als Feyenoord zich zou melden. Als er in dat verhaal ook maar één procent ruimte had gezeten hadden we Graafland niet genomen. Dan waren we voor een andere keeper gegaan," aldus de preses.

Kisjes is ook niet heel erg te spreken over de manier waarop Feyenoord de doelman weghaalde op sportpark 't Slot: "98 procent van de Capelle-leden is voor Feyenoord, dus wij hebben niets tegen die club. Ze hadden ons wel even mogen bellen om de interesse voor Graafland te melden." Morgen begint Capelle de nieuwe competitie uit bij FC Lisse. Rick van der Burg zal dan het doel verdedigen.