Sharapova verslikt zich in qualifier

Maria Sharapova is bij het tennistoernooi van Toronto in de derde ronde blijven steken. De als vijfde geplaatste Russische ging in twee sets onderuit tegen de Kazachse qualifier Galina Voskoboeva: 3-6 en 5-7. Eerder had de nummer 135 van de wereld al voor een stunt gezorgd door Marion Bartoli (9) uit te schakelen.

Ook Na Li (6) en Petra Kvitova (7) gingen verrassend onderuit. De winnares van Roland Garros verloor met 2-6 en 4-6 van de Australische Samantha Stosur (10), de Wimbledon-kampioene had weinig in te brengen tegen Andrea Petkovic (11) uit Duitsland. Roberta Vinci, in de vorige ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Caroline Wozniacki, sloeg zich ten koste van Ana Ivanovic naar de kwartfinale.

Bij het Masters-toernooi van Montreal vielen er donderdag minder verrassingen te noteren. Nummer één van de wereld Novak Djokovic won met 7-5 en 6-2 afgetekend van de Kroaat Marin Cilic. Tomas Berdych (7) rekende met 6-3 en 7-6 (2) af met Ivo Karlovic. Een dag eerder viel nog het doek voor de als tweede geplaatste Rafael Nadal.


Sharapova verslikt zich in qualifier (Foto: Novum)