Zaanstad komend seizoen in A-League

Zaanstad heeft bij de Nederlandse Volleybal Bond bekend gemaakt dat ze graag gebruik wil maken van de mogelijkheid om naar de A-League te promoveren. De Nevobo had Zaanstad uitgenodigd om deze plaats over te nemen van VC Nesselande.

VC Nesselande uit Zevenhuizen heeft aangegeven haar eerste herenteam uit de A-League te willen terugtrekken. Zaanstad heeft de mogelijkheid om met de heren in de A-League uit te komen met beide handen aangegrepen.

Afgelopen seizoen werd Zaanstad vierde in de B-League. Kampioen uit de B-League, Fusion uit Rotterdam, nam in april het aanbod aan om in plaats van Taurus in de A-League te gaan spelen. Zalsman/Reflex uit Kampen nam het aanbod aan om in plaats van Webton Twente in de A-League te gaan spelen. Door toetreding van Zaanstad in de A-League is deze weer compleet en bestaat het uit tien teams.

VC Nesselande werd afgelopen seizoen, onder de naam Rivium Rotterdam Volleybal, nog kampioen in de A-League. Vanwege onvoldoende financiële middelen heeft de vereniging besloten om haar eerste herenteam op te heffen. Zij zullen dus komend seizoen niet uitkomen in de B-League.