Leraar zelfmoordbomtechnologie zelf omgekomen

Een man die kinderen op een islamitische kostschool in Indonesië leerde hoe je een bom maakt is maandag slachtoffer geworden van zijn eigen explosief. Dat heeft de Indonesische politie dinsdag gezegd.

Medewerkers en leerlingen van de school hebben de politie tot dusver verhinderd de school te betreden, aldus een woordvoerder van de politie. De politie ontdekte het lichaam van de 30-jarige man, alleen bekend onder de naam Firdaus, dinsdag toen een busje met daarin het lichaam van de man het terrein van de school trachtte te verlaten. Elf mensen zijn voor verhoor aangehouden. Daarnaast heeft de politie een aantal pijlen en kapmessen in beslag genomen.

Volgens een woordvoerder van de nationale politie was de bom die abusievelijk ontplofte bedoeld voor een aanval op de politie. "Daarom willen ze de politie niet in de school laten", aldus de woordvoerder. De politie en het leger hebben zich met enkele tientallen manschappen opgesteld rondom de school.

De school op het eiland Sumbawa kwam vorige maand al in het nieuws toen een 16-jarige leerling werd gearresteerd voor het neersteken van een politieagent. Volgens de politie maakte de jongen deel uit van een militante islamitische groepering. De jongen zou zijn ondervragers hebben verteld dat de politie in Indonesië verdient te sterven omdat ze jacht maken op jihadisten.


Dode bij explosie op islamitische kostschool (Foto: Novum)