Noodweer blijft uit in Zeeland

Hoewel de lucht er dreigend uitzag en er voor zwaar noodweer werd gewaarschuwd, valt het vooralsnog in Zeeland allemaal wel mee. Het regende niet zo veel als verwacht, zegt weerman Jos Broeke van Omroep Zeeland op de site van de regionale omroep. Later op de dag moet de provincie er waarschijnlijk alsnog aan geloven.

Lokaal is er wel al meer dan dertig millimeter regen gevallen, meldt Weeronline. Volgens Broeke is dat niet genoeg om te spreken van noodweer. "Daarvoor is de overlast te beperkt en te plaatselijk."

Fikse regenbuien deden dinsdagochtend, eerder dan verwacht, hun intrede in Zeeland. Tegen 10.00 uur had de storing zich al verspreid naar Den Haag en iets na elven is Amsterdam aan de beurt. De vroege buien blijven beperkt tot het westen van het land. Later op de dag volgen er nieuwe buien die ook het oosten bereiken.

Weeronline waarschuwt voor fikse windstoten tot 100 kilometer per uur, hagelbuien en flinke regenval. Het KNMI heeft in het hele land waarschuwingen voor blikseminslagen gegeven. De treindienstregeling is vanaf het middaguur aangepast, om de gevolgen van het noodweer beperkt te houden.