Cameron maakt Avatar vervolgen tegelijkertijd

James Cameron wil de twee geplande vervolgen voor zijn monsterhit Avatar tegelijkertijd maken. Dit zegt Cameron in een interview met Fox News.

'We filmen de twee delen achterelkaar,' zegt Cameron. 'Ik schrijf dus twee scripts, niet een. Het wordt een complete overkoepelende verhaallijn. Niet zo zeer een trilogie maar wel een specifieke reis voor de personages, daar ben ik erg enthousiast over.'

Over de vordering van de projecten vertelt Cameron: 'We doen nu al voorbereiding voor nieuwe computersoftware en nieuwe animatie technieken enzovoort. We maken een nieuwe faciliteit in Manhattan Beach waar iedereen weer aan het werk kan.'

Ondanks dat het eerste deel 's werelds meest succesvolle film aller tijden is, is Cameron niet zenuwachtig om aan de verwachtingen te voldoen. 'Er is altijd wat verwachting. Dat was er ook na The Terminator in 1984. Op eens had ik een hit in handen en was het van "wat ga je nu doen?". Maar mijn baan is om het publiek op een reis te nemen en ze te vermaken. Zodra ik ga zitten om te schrijven ben ik op Pandora. Ik denk niet aan verwachtingen of aan de rode loper. Dat heeft een eigen leven. De personages hebben hun eigen leven."

Het is niet ongebruikelijk om vervolgen tegelijkertijd te filmen, dit gebeurde ook bij de tweede en derde Pirates Of The Caribbean films en alle delen van Lord Of The Rings werden ook in een keer gefilmd. Avatar 2 komt naar verwachting in december van 2014 in de bioscopen. Een jaar later staat Avatar 3 gepland.