Saxo Bank ook in 2012 sponsor ploeg Riis

Wielerploeg Saxo Bank-Sungard rijdt ook in 2012 met de naam van de Deense bank Saxo op het shirt in het peloton. Dat bedrijf verlengt het contract met de ploeg van ploegleider Bjarne Riis, meldt directeur Lars Seier Christensen. Saxo Bank is één van de twee hoofdsponsors van de wielerploeg. Ook het Amerikaanse it-bedrijf Sungard is naamgever van de ploeg.

Vorig jaar zou Saxo Bank al stoppen als sponsor, maar de bank kwam daar op het laatste moment op terug. De nieuwe contractverlenging verklaart Christensen door te zeggen dat zijn bedrijf "de oprechte wens" heeft om Riis te ondersteunen. Volgens de topman krijgt de wielerploeg "de middelen die nodig zijn" zonder in te gaan op specifieke bedragen.

Vorige week liet Riis nog weten dat het door de slepende onduidelijkheid rond Alberto Contador moeilijk was om sponsors voor volgend jaar vast te leggen. De Spanjaard, die vorige maand de Giro won, werd in de Tour betrapt op het verboden middel clenbuterol, maar door de Spaanse bond vrijgesproken. In augustus dient een beroep van de internationale wielerunie UCI en de mondiale dopingwaakhond WADA bij het sportarbitragehof CAS.


Saxo Bank ook in 2012 sponsor ploeg Riis (Foto: Novum)