'Help, Mijn Man... loopt uit de hand'

De aflevering van het tv-programma Help, Mijn Man Heeft Een Hobby loopt donderdagavond volledig uit de hand. Dit zei presentator John Williams donderdagmorgen op Radio 538. "Bij de opnames heb ik echt gedacht: dit wordt nu matten. Niet bijna, maar zeker! Die man ging helemaal uit zijn dak", vertelt Williams.

Dreigementen
De presentator schetst de situatie: "Die man is internetdeejay en heeft in zijn tuin een hele cabine neergezet. Als je daar binnenkomt, is het gewoon een café in zijn tuin. En die vrouw mocht daar nooit komen. Het was een man die vroeger kooigevechten deed. Hij vertelde ook dat hij ooit eens zo'n kiespijn had, dat hij de tuin in was gelopen, een tang had gepakt, en twee tanden had getrokken. 'Ja, dat luchtte zo op! Even wrikken en eruittrekken', zei hij. Moet je je voorstellen dat zo'n man begint te flippen voor je neus."

Onze nationale hulp-Surinamer wil niet te veel kwijt over het verdere verloop van de aflevering, dat om 20.30 uur op RTL 4 wordt uitgezonden: "We zijn bij de opnames weggegaan, die man heeft ons op dat moment bedreigd. We zijn rustig gebleven en ik zei: 'Zo ga je niet met me om en ook niet met mijn ploeg'. Ik mag niet te veel vertellen, maar die vrouw hebben we om veiligheidsredenen meegenomen. Voor de rest moet je vanavond maar kijken."

Het Spijt Me maakt comeback
Williams maakte donderdag in De Telegraaf ook bekend dat hij in het najaar bij RTL 4 terugkomt met Het Spijt Me, waar presentatrice Caroline Tensen in de jaren negentig ongekend populair mee werd. "Het enige verschil is dat het dit keer geen studioprogramma wordt. De spijtbetuigingen worden op locatie opgenomen", aldus Williams.

"Dat het nu op locatie wordt gedraaid heeft ermee te maken dat het concept sinds begin dit jaar in Duitsland goed scoort. Dus maakt Nederland er nu ook een locatieprogramma van", besluit de presentator.


'Help, Mijn Man... loopt uit de hand' (Beeld: RTL)