CDA en D66 onderzoeken reddingsplan PSV

Het CDA en D66 gaan het reddingsplan van de gemeente Eindhoven dat PSV financieel gezond moet maken onderzoeken. De uitkomst van deze second opinion bepaalt het standpunt van de partijen. Dat lieten ze weten tijdens de vergadering van de raadscommissie Financiën en Bestuur.

De gemeenteraad stemt op 28 juni over de aankoop van de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex de Herdgang, voor een bedrag van ruim 48 miljoen euro. PSV moet met een loopduur van veertig jaar jaarlijks 2,4 miljoen euro betalen voor het gebruik van het onroerend goed.

VVD, PVDA en LPF lijken niet onwelwillend tegenover het reddingsplan te staan. SP en Trots op Nederland laten weten principieel tegen steun te zijn, terwijl GroenLinks, Ouderenappel en Leefbaar Eindhoven kritisch blijven.

De Eindhovense club kampt sinds enige tijd met financiële problemen, mede veroorzaakt doordat de club voor het derde jaar op rij miljoenen uit de Champions League misloopt. In het seizoen 2009-2010 leed PSV al een verlies van 17,5 miljoen euro.