Willem II haalt Haemhouts en Monteiro

Willem II heeft zich voor komend seizoen versterkt met Robbie Haemhouts en Sanny Monteiro. Haemhouts is een directe versterking voor de A-selectie van de degradant uit de Eredivisie, terwijl Monteiro in eerste instantie in het opnieuw opgezette beloftenteam gaat spelen.

De 27-jarige Haemhouts tekende een tweejarig contract bij Willem II. De Belg heeft al de nodige ervaring in het Nederlands betaald voetbal. Haemhouts debuteerde bij NAC Breda, maar de middenvelder brak pas echt door bij FC Den Bosch. Later speelde hij nog voor FC Emmen, FC Omniworld - het tegenwoordige Almere City FC - en Helmond Sport. Haemhouts, die zijn trainer Jurgen Streppel vanuit Helmond volgt naar Tilburg, speelde tot nu toe 212 duels als prof. Hij scoorde daarin 28 keer.

Willem II blaast dit seizoen het beloftenteam nieuw leven in. In dat kader kwamen eerder de achttienjarige spits Tiago Faria da Silva en de 21-jarige middenvelder Stefan Wiegerink over van het uit de zondagtopklasse gedegradeerde Baronie. Nu volgt ook Sanny Monteiro. De 21-jarige linksbenige verdediger komt over van zaterdaghoofdklasser Leonidas. Eerder speelde Monteiro voor Leonidas en het gecombineerde beloftenteam van Feyenoord en Excelsior.