"Gomes heeft wel oren naar terugkeer PSV"

Marcel Brands laat weten dat Heurelho Gomes open staat voor een terugkeer bij PSV. Dat zegt de technisch directeur tegen Voetbal International. De Braziliaanse doelman kent een uiterst ongelukkig jaar bij Tottenham Hotspur, waarin hij vooral opvalt door het maken van de meest gruwelijke blunders.

Voor Gomes had dit desastreuze gevolgen, want de club uit Londen zette de doelman op de transferlijst. PSV heeft inmiddels een lijntje uitgegooid naar Gomes, die zelf een terugkeer in Eindhoven wel ziet zitten. "Hij heeft me laten weten dat hij open staat voor een terugkeer", aldus Brands in VI. "Ik heb hem laten weten dat ik ga kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Verder zijn we op dit moment niet."

Gomes stond van 2004 tot 2008 al op de loonlijst van de Eindhovenaren. De huidige keeper van PSV, Andreas Isaksson, heeft al te horen gekregen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd.

Mocht PSV besluiten om Gomes aan te trekken, dan zal de club eerst met de Braziliaanse doelman om de tafel moeten. Het huidige jaarsalaris van Gomes, 1,8 miljoen euro netto, kan PSV namelijk niet ophoesten. Zaakwaarnemer van de doelman, Renato de Moura, wil nog niet op de zaken vooruit lopen.