'Gratis Sony-games slecht voor andere uitgevers'

De twee gratis PlayStation 3-games die Sony weggeeft als goedmakertje voor het gehackte PlayStation Network brengen alleen maar meer schade toe aan speluitgevers. Dat zegt een woordvoerder van gamestudio Housemarque tegenover de website Edge Online. Door gratis spellen uit te delen zouden gamers minder aandacht aan nieuwe titels schenken.

De platformgame Outland van Housemarque moest oorspronkelijk eind april op het PlayStation Network verschijnen. Door het offline gaan van het netwerk ging dit plan niet door. Nu het spel binnenkort wel te downloaden is, vreest de gamestudio ondergesneeuwd te worden door de games die Sony weggeeft. "Tegen de tijd dat iedereen klaar is met deze gratis spellen, is onze titel alweer oud nieuws," aldus de woordvoerder van de gamestudio.

Gamers krijgen van Sony de keuze uit vijf verschillende games als onderdeel van het Welcome Back-pakket. De hardwaregigant heeft dit pakket in het leven geroepen nadat het bedrijf eind april getroffen werd door een cyberaanval. Daarnaast krijgt iedere gamer een maand toegang tot de betaalde dienst PlayStation Plus, terwijl leden van PlayStation Plus twee maanden cadeau krijgen.


'Gratis Sony-games slecht voor andere uitgevers'