De Boer: "Vermeer is van levensbelang"

Bij Ajax-trainer Frank de Boer bestaat er geen twijfel over wie Maarten Stekelenburg op moet volgen als de doelman vertrekt. Hij heeft het volste vertrouwen in Kenneth Vermeer.

De trainer hoeft niet lang na te denken over een mogelijke opvolger van Stekelenburg. "Kenneth Vermeer is dan voor honderd procent zeker mijn eerste keeper", zegt De Boer in De Telegraaf. "Kenneth is een meevoetballende keeper en dat is voor ons spel van levensbelang."

Het seizoen kwam voor Stekelenburg vroeg ten einde door een gebroken duim. Omdat ook Vermeer toen nog herstellende was, moest Jeroen Verhoeven enkele wedstrijden onder de lat van de Amsterdammers staan. Verhoeven zal bij een vertrek van Stekelenburg echter weer een stap terug moeten doen.

"We zoeken iemand die tussen Kenneth en Jeroen in komt te staan", zegt De Boer. "Een type Fred Grim als destijds achter Edwin van der Sar zou het ideale plaatje zijn. Maar een ervaren keeper is niet makkelijk te vinden. Een jonge, talentvolle keeper is daarom ook een optie."