[Update] Hackers stelen gegevens bij Eidos

Niet alleen Sony heeft last van hackers. Een splintergroep van Anonymous heeft de website van Deus Ex en Eidos gehackt. Square-Enix heeft dit zojuist bevestigd en laat weten dat alle getroffen sites direct offline gehaald zijn uit veiligheidsoverwegingen. Wanneer de sites weer online gaan is nog onbekend.

Update 16.00
Square-Enix heeft in een officiële verklaring laten weten wat er nu precies gebeurd is. Allereerst willen ze duidelijk maken dat de gehackte site, Eidosmontreal.com, geen creditcarddata en/of game-code bevat. Wel zijn er een aantal curricula vitae ontvreemd van personen die gesolliciteerd hebben bij de developer. Het gaat om een totaal dat kan oplopen tot 350.

Daar bovenop zijn zo'n 25.000 e-mailadressen ontvreemd welke gebruikt zijn voor updates en nieuwsbrieven. Deze e-mailadressen zijn verder niet gekoppeld aan persoonlijke data.

Origineel bericht
In de logfiles van chatruimtes is te lezen dat de groep de 'src' wil vrijgeven, waarbij ze waarschijnlijk doelen op de sourcecode van Deus Ex. De aanval vond plaats op woensdag waarbij de hackers naast de gegevens van de gebruikers ook 9000 CV's hebben bemachtigd. De hackers hebben kennelijk goed gekeken naar de video die Eidos laatst vrijgaf over hacken binnen Deus Ex.