Royal Beach concert krijgt Spaanse versie

Het jaarlijkse Royal Beach Concert in Scheveningen krijgt een zusje. Het concert waar dit jaar onder anderen Elton John en Bryan Adams zullen optreden, gaat in september een week naar Spanje. De Spaanse badplaats Moraira zal een week lang in het teken staan van het Royal Beach Concert. Het festival zal een boost moeten geven aan het toerisme en de economie in de badplaats.

De Spaans-Belgische zangeres Belle Perez is meegereisd naar Moraira als ambassadrice van het Royal Beach Festival. Met haar Spaanse roots en haar succes in België, Nederland en Duitsland is zij de perfecte persoon om een brug te slaan tussen Spanje en de West-Europese vakantiegangers.

Het Royal Beach Concert vindt sinds vorig jaar plaats in juni in Scheveningen en krijgt nu dus ook een Spaanse editie. Begin september is het een week lang feest in Moraira, middels een openlucht strandfestival met lokale, nationale en internationale top acts en diverse andere activiteiten. De komende jaren biedt de Spaanse Costa Blanca nog meer entertainment aan haar binnenlandse- en buitenlandse toeristen.

Het Royal Beach Festival wordt gesteund door de Spaanse overheid. De minister van Toerisme wil op deze manier in de regio Valencia het toerisme en daarmee gepaard ook de lokale economie een extra ‘boost’ geven.