Reacties op overlijden Weylandt

De wielerwereld heeft geschokt gereageerd op de dood van Wouter Weylandt. De Belg kwam tijdens de derde rit van de Giro d'Italia zwaar ten val en overleed aan een schedelbasisfractuur. De renner van Leopard-Trek werd slechts 26 jaar. Hieronder enkele reacties uit de wielerwereld.

"Het team blijft achter in shock en wil zijn diepste medeleven en gedachten van troost overmaken aan de familie en vrienden van Wouter. Dit is een moeilijke dag voor het wielrennen en onzeploeg. We moeten allemaal steun zoeken bij mensen die ons lief zijn," was de reactie van zijn ploeg op de website van de Luxemburgse formatie.

"Het is niet te beschrijven wat er nu door mij heen gaat," reageerde Kevin Hulsmans, ex-ploegmaat van Weylandt op Sporza. "Ik kan het nog altijd niet begrijpen, dit is een bom. Hij is er gewoon niet meer. We kwamen goed overeen en stuurden elkaar geregeld berichten. Ik heb hem zaterdag nog gestuurd dat hij ook dit jaar wel een rit zou winnen. Ik ken zijn vader ook goed, een heel vriendelijke mens, en zijn familie en zijn vriendin. Ik denk veel aan die mensen. En nu? Tja, nu. Ik zit hier maar te zitten en weet niet goed wat ik moet doen. Ik kan het niet geloven."

Ook Johan Museeuw, oud-ploegmaat, reageerde geschokt. "Toen ik hem zag vallen, wist ik onmiddellijk dat het ernstig was. De gelijkenis met Casartelli was te treffend. We zijn vandaag allemaal een beetje in rouw. Weylandt was een jonge renner die zijn hele leven nog voor zich had." Museeuw was ten tijde van de val van Casartelli betrokken bij de valpartij.