Real Madrid kwaad op UEFA

Real Madrid heeft woedend gereageerd op het besluit van de tuchtcommissie van de UEFA om alle ingediende aanklachten van tafel te vegen. De Koninklijke wilde dat vanavond in de halve finale van de Champions League zes Barcelona-spelers niet mee zouden mogen doen, maar de Europese voetbalbond besliste gisteren anders.

Aanleiding voor het moddergooien is de eeuwige rivaliteit tussen te de twee Spaanse topclubs. Beide teams staan vanavond voor hun vierde ontmoeting in drie weken tijd, waarbij de inzet hoog is: de finale van de Champions League. Vooralsnog heeft Barcelona de beste papieren in handen, omdat het team van Pep Guardiola vorige week met 0-2 won in Madrid en nu in eigen huis deze voorsprong mag verdedigen.

"De wedstrijd is naar de achtergrond geschoven door het besluit van de UEFA," zei assistent-trainer van Real Madrid Aitor Karanka. "De UEFA promoot overal respect en fairplay. Iedereen heeft kunnen zien wat woensdag gebeurde in Bernabéu, maar niemand doet er iets aan. De UEFA staat toe dat overtredingen die zijn opgenomen in de reglementen, onbestraft blijven. We zien opnieuw dat verschillende maatstaven worden gebruikt."

Karanka moet vanavond bij Real op de bank zitten omdat trainer José Mourinho vanwege zijn rode kaart van vorige week geschorst is. De assistent-trainer vindt dat de UEFA Real harder aanpakt dan Barça. "Een aantal maanden geleden werden Mourinho en een aantal spelers geschorst voor iets wat niet in de regels staat. Maar dingen die daar wel in staan en iedereen heeft gezien, blijven onbestraft. Er staan straks spelers op het veld die respect en fairplay woensdag niet hebben uitgedragen. Ze maakten zelfs racistische opmerkingen terwijl ze met de hand hun mond bedekten, zodat niemand het kon zien," waarbij hij duidde op het filmpje waarin Sergio Busquets Madrileen Marcelo aap genoemd zou hebben.

Real zal het moeten stellen zonder Sergio Ramos die vorige week geel ontving en hierdoor tegen een schorsing aanliep en Pepe die vanwege zijn onbesuisde actie tegenover Barça-verdediger Daniel Alves de rode kaart voorgehouden kreeg. Barcelona zal reserve-doelman José Manuel Pinto moeten missen die vorige week in de rust een klap aan een Madrileen uitdeelde.