Uitzending De Vries levert tientallen tips op

De uitzending die Peter R. de Vries zondag wijdde aan de verdwijning van Geertje Vliegenthart heeft de politie in Rotterdam dertig nieuwe tips opgeleverd.  De redactie van het programma kreeg volgens De Vries nog eens vijftien tips. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er enkele tips bij zijn, 'die zeker het uitzoeken waard zijn'. Over de aard van de informatie wil de politie geen mededelingen doen.

De destijds 78-jarige Vliegenthart verdween op 16 juni 2001. Haar schoonzoon kwam de vrouw ophalen, maar in de woning was alleen de werkster aanwezig. Volgens haar was de vrouw de avond ervoor al opgehaald door familie. De scootmobiel, rolstoel en rollator stonden echter nog binnen.

De politie gaat ervan uit dat de vrouw is vermoord. De hoofdverdachte in de zaak is de oudste zoon van de vermiste vrouw. Hij werd al twee keer aangehouden, maar beide keren weer vrijgelaten wegens een gebrek aan bewijs.

De politie probeert nu door middel van een boomblad van een iep te ontdekken waar de vrouw is gebleven. Het blad is na de verdwijning in haar rolstoel gevonden. De politie gaat ervan uit dat als de boom wordt gevonden waarvan het blad afkomstig is, men dicht bij het stoffelijk overschot van de vermiste vrouw is beland.